Artists for Artists

Het Rijksakademie alumni netwerk is een levendige community van kunstenaars die samenwerken, vriendschappen sluiten en elkaar helpen. De kunstenaars dragen bij aan mogelijkheden voor een toekomstige generatie kunstenaars door hun netwerk open te stellen, deel te nemen aan benefiet verkopen en door de Rijksakademie financieel te ondersteunen.

Als alumnus kun je steunen door middel van een eenmalige of periodieke schenking, of door je aan te sluiten bij onze Pioneers-kring tegen het speciale alumni tarief van €200. Iedere gift maakt het verschil.

Je kunt ook bijdragen aan de benefietacties die we organiseren.

In 2021 lanceren we onze allereerste artist edition in een box in samenwerking met Aveline de Bruin. Dit is een voortzetting van de traditie van steun aan kunstenaars door kunstenaars, die in 2008 begon met de oprichting van het Artist Endowment Fund. De opbrengst van de verkoop gaat naar de ondersteuning van de volgende generaties resident artists. We hopen dat dit slechts het begin is van een lange termijn aanpak om het principe van ondersteuning van kunstenaar tot kunstenaar te laten groeien en om toegankelijke kunstwerken te creëren voor de vele vrienden van de Rijksakademie.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Susan Gloudemans, directeur Strategy & Development.

Support

Al 150 jaar is de Rijksakademie de bakermat van uitdagende en vernieuwende kunst. We stimuleren de ontwikkeling van beloftevolle kunstenaars en promoten het belang van kunst als een veranderende kracht in de samenleving. 

Sluit je aan en steun een nieuwe generatie kunstenaars.