De Rijksakademie is een bakermat van nieuwe ontwikkelingen en vooruitstrevende kunst. Al meer dan 150 jaar brengen wij uitdagende en getalenteerde kunstenaars samen die aan de wieg staan van nieuwe kunstvormen en stromingen. Het zijn de onbekende talenten van nu, die uitgroeien tot de groten van morgen.

Steun de Rijksakademie en raak betrokken bij deze nieuwe generatie kunstenaars.

Artists for Artists

Draag bij aan de kansen voor een toekomstige generatie kunstenaars. Als alumnus kun je kunstenaars steunen door middel van een eenmalige of periodieke gift. Alle bijdragen van kunstenaars, financieel en in natura, komen direct ten goede aan budgetten voor de huidige en toekomstige generatie residents.

Rijksakademie Artist Endowment Fund

In 2008 organiseerde voormalig Rijksakademie-directeur Janwillem Schrofer een veiling met werken van alumni, advisors, winnaars en juryleden van de Prix de Rome.

De opbrengst van de veiling werd ondergebracht in het Rijksakademie Artist Endowment Fund (RAEF). Sinds 2014 wordt het merendeel van het onderzoeks- en werkbudget uit RAEF betaald.

Artist Edition Box 2020

Ter ere van ons 150-jarig bestaan, lanceren wij in november 2020 de allereerste editie, de Rijksakademie Artist Edition Box. Een tentoonstelling in een box, door kunstenaars voor kunstenaars.

De box bevat werken van:
Carlos Amorales, Yael Bartana, Rossella Biscotti, Sander Breure & Witte van Hulzen, Pauline Curnier Jardin, Meiro Koizumi, Gareth Nyandoro, Amalia Pica, Praneet Soi, Jennifer Tee, Nora Turato, Helen Verhoeven, Xinyi Chen

Deze editie bestaat uit 40 boxen + 17 artist proof. De box bestaat naast kunstwerken uit een publicatie van de deelnemende kunstenaars, een tentoonstelling instructie en tentoonstellingskaartjes.

De eerste editie van de Artist Edition wordt gepresenteerd tijdens het Amsterdam Art Gallery Weekend, van vrijdag 27 tot zondag 29 november 2020 en op afspraak tot woensdag 21 april 2021.

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwbrief. Neem voor een afspraak of meer informatie contact op met isabella.leitz@rijksakademie.nl of 020-527 0312.