De Rijksakademie is een bakermat van nieuwe ontwikkelingen en vooruitstrevende kunst. Al meer dan 150 jaar brengen wij uitdagende en getalenteerde kunstenaars samen die aan de wieg staan van nieuwe kunstvormen en stromingen. Het zijn de onbekende talenten van nu, die uitgroeien tot de groten van morgen.

Steun de Rijksakademie en raak betrokken bij deze nieuwe generatie kunstenaars.

Fellowship voor kunstenaars

De steun aan kunstenaarsresidencies van onze Fellowship-partners vormt de belangrijkste bron van inkomsten. Een genereuze bijdrage die van groot belang is voor zowel het instituut als de kunstenaars.

Een Fellowship is een jaarlijkse bijdrage van €15.000 tot €20.000 die rechtstreeks wordt toegewezen aan een resident artist. Het is de meest directe manier om bij te dragen aan de ontwikkeling en de carrière van een kunstenaar en een unieke manier om een persoonlijke relatie op te bouwen.

Onze Fellowship-kring bestaat uit particulieren (Trustees), fondsen, bedrijven en internationale partners. Op mondiaal niveau brengen we zo een actieve dialoog tot stand tussen verschillende kunstenaarsgemeenschappen en stimuleren we internationale uitwisseling en de promotie van hedendaagse kunst wereldwijd.

Om meer te weten te komen over de Fellowship-cirkel, neem contact op met María Virto Marcilla, Manager Development, of vul dit contactformulier in.