Ammodo

Als hoofdpartner van de Rijksakademie ondersteunt Ammodo verschillende onderdelen van de tweejarige residency om zo de deelnemende kunstenaars optimale omstandigheden te bieden om hun praktijk te ontwikkelen. 

Projecten

Binnen de residency stelt Ammodo geld ter beschikking voor lezingen en debatten, een alumninetwerk en de inhoudelijke begeleiding van de residents door externe (gast)advisors uit verschillende velden. Ook draagt Ammodo bij aan het werkbudget van de residents waarbij kostbare en moeilijk te realiseren projecten mogelijk worden gemaakt. Tot slot ondersteunt Ammodo de jaarlijkse Open Studios: hét moment waarop de residents hun studiodeuren openen om hun werk aan een breed publiek tentoon te stellen. 

"De Rijksakademie is internationaal een factor van belang voor de ontwikkeling van talent in de beeldende kunst. De mogelijkheden en vrijheid die residents van over de hele wereld hier krijgen om te experimenteren zijn van ongekende waarde voor de kunstenaars en de kunstsector in het algemeen." – Juliette de Wijkerslooth, directeur Ammodo

Langdurig partnerschap

Sinds 2012 draagt Ammodo bij aan verschillende activiteiten van de Rijksakademie. Ammodo steunde onder meer de Guestadvisors Circle (2012–2018) en de Technical Advisors Circle (2017-2019) en de Rijksakademie Exchange (2019–2021). Sinds 2019 is Ammodo hoofdpartner van de Rijksakademie met structurele ondersteuning voor het residency programma, de residents en de Open Studios. 

"De meerjarige toezegging van Ammodo stelt ons in staat om de residents niet alleen hoogwaardige faciliteiten en werkruimtes te bieden, maar ook extra ondersteuning, inspiratie en samenwerkingsmogelijkheden door middel van randprogrammering en het betrekken van gastadviseurs en alumni." – Emily Pethick, directeur Rijksakademie 

Over Ammodo

Ammodo biedt ruimte aan de ontwikkeling van kunst, architectuur en wetenschap. Daartoe ondersteunt Ammodo toonaangevende kunstprojecten, initiatieven in sociale en ecologische architectuur en hoogstaand wetenschappelijk onderzoek. Ook produceert Ammodo documentaires om zichtbaarheid te geven aan de pioniers in deze velden. 

Meer over Ammodo

Support

Zou Mondriaan dezelfde kunstenaar geworden zijn zonder zijn verblijf aan de Rijksakademie? Of Berlage, Breitner en Appel? Al meer dan 150 jaar speelt de Rijksakademie een essentiële rol in de carrièreontwikkeling van kunstenaars die, tot de dag van vandaag, onze levens en samenleving verrijken. Steun samen met ons een nieuwe generatie kunstenaars, en draag zo bij aan het erfgoed van de toekomst.

Elke bijdrage maakt een verschil. Je kunt een bedrag doneren dat bij jou past, of je aansluiten bij onze Vriendenkring en zo een meer structurele bijdrage leveren. Een andere mogelijkheid is het rechtstreeks steunen van een kunstenaar met een Fellowship, of een van onze speciale programma’s of activiteiten. Ook verwelkomen wij testamenten en legaten van harte, en hebben we een speciaal artists for artists initiatief gelanceerd.

Heb je vragen? Stuur een mail naar friends@rijksakademie.nl