Steun een kunstenaar

Onze Fellowships zijn cruciale bouwstenen voor het verblijf van de kunstenaars aan de Rijksakademie. Het Fellowship van minimaal € 16.500 voor elk van de 50 kunstenaars stelt ons in staat de kunstenaars een financiële basis te bieden voor wonen en werken. Deze basis is essentieel voor het ontwikkelen van een succesvolle artistieke carrière.

Onze Fellowshipkring bestaat uit particuliere donateurs (Trustees), nationale en internationale fondsen en bedrijven. Samen vormen zij een divers en krachtig netwerk met een grote impact op de internationale uitwisseling en promotie van hedendaagse kunstenaars over de hele wereld.

Voor meer informatie over de Fellowshipkring kun je contact opnemen met María Virto Marcilla, Manager Development.

Support

Zou Mondriaan dezelfde kunstenaar geworden zijn zonder zijn verblijf aan de Rijksakademie? Of Berlage, Breitner en Appel? Al meer dan 150 jaar speelt de Rijksakademie een essentiële rol in de carrièreontwikkeling van kunstenaars die, tot de dag van vandaag, onze levens en samenleving verrijken. Steun samen met ons een nieuwe generatie kunstenaars, en draag zo bij aan het erfgoed van de toekomst.

Elke bijdrage maakt een verschil. Je kunt een bedrag doneren dat bij jou past, of je aansluiten bij onze Vriendenkring en zo een meer structurele bijdrage leveren. Een andere mogelijkheid is het rechtstreeks steunen van een kunstenaar met een Fellowship, of een van onze speciale programma’s of activiteiten. Ook verwelkomen wij testamenten en legaten van harte, en hebben we een speciaal artists for artists initiatief gelanceerd.

Heb je vragen? Stuur een mail naar friends@rijksakademie.nl