Rijksakademie
June 2–4 & 8–11

Social Practice

De social practice werkplaats stimuleert en begeleidt residents om nieuwe vormen van samenwerking aan te gaan en stelt hen in staat sterkere banden en dialoog op te bouwen in de lokale context van de Rijksakademie, Amsterdam Oost en daarbuiten. De werkplaats en projecten worden ontwikkeld in samenwerking met residents, het nabijgelegen Framer Framed, platform voor kunst en cultuur, en door partnerschappen op te bouwen met een reeks lokale organisaties.

Residency

De Rijksakademie biedt een tweejarig internationaal residency-programma aan zo'n vijftig kunstenaars dat ruimte biedt aan onderzoek, experiment en productie van nieuw werk.

Residents worden ondersteund met een atelier, een werkbudget en een stipendium en kunnen advies inwinnen bij vooraanstaande kunstprofessionals. Daarnaast is er een rijke onderzoeks- en productie-infrastructuur, bestaande uit diverse technische werkplaatsen die worden beheerd door specialisten, een bibliotheek en een historische en hedendaagse kunstcollectie.

Binnen de interdisciplinaire omgeving van de Rijksakademie is er volledige vrijheid in onderzoek en werkwijze.

Workshops

De technische werkplaatsen van de Rijksakademie zijn al decennialang een plek van innovatie en experiment. Onder leiding van specialisten die nauw samenwerken met de residents, faciliteren de werkplaatsen de uitwisseling van expertise en creëren ze de mogelijkheid tot interdisciplinaire projecten met zowel nieuwe als traditionele materialen en technieken.

Faciliteiten

Naast de technische werkplaatsen biedt de Rijksakademie nog een aantal andere faciliteiten, zoals diverse projectruimtes, een performancestudio, een keuken en een moestuin.