Verf

In de verfwerkplaats worden residents geadviseerd over het gebruik van kunstharsen, de ontwikkeling van oppervlaktestructuren, conserveringsmethoden en nog veel meer. Het experiment met verschillende technieken, oud en nieuw, speelt een prominente rol. Er is een stofvrije spuitcabine en een ruimte voor het opspannen van zeer grote doeken.

Technical specialist

Arend Nijkamp

  • Small shop is available for paint, brushes, tape, canvas, etc.
  • Car repair system with a color computer for water-based coating and 2-component systems.
  • Professional spray booth that can be heated until 60’C
  • Vacuum forming table with a heating facility to form plastic sheets
  • Milling equipment to produce your own paint
  • Large windows from 3m x 5m to stretch and treat canvas
  • All paint and resins are available, from working with old fashion Egg tempera until modern component systems, spraying, pouring, brushing.

Residency

De Rijksakademie biedt een tweejarig internationaal residency-programma aan zo'n vijftig kunstenaars dat ruimte biedt aan onderzoek, experiment en productie van nieuw werk.

Residents worden ondersteund met een atelier, een werkbudget en een stipendium en kunnen advies inwinnen bij vooraanstaande kunstprofessionals. Daarnaast is er een rijke onderzoeks- en productie-infrastructuur, bestaande uit diverse technische werkplaatsen die worden beheerd door specialisten, een bibliotheek en een historische en hedendaagse kunstcollectie.

Binnen de interdisciplinaire omgeving van de Rijksakademie is er volledige vrijheid in onderzoek en werkwijze.

Workshops

De technische werkplaatsen van de Rijksakademie zijn al decennialang een plek van innovatie en experiment. Onder leiding van specialisten die nauw samenwerken met de residents, faciliteren de werkplaatsen de uitwisseling van expertise en creëren ze de mogelijkheid tot interdisciplinaire projecten met zowel nieuwe als traditionele materialen en technieken.

Faciliteiten

Naast de technische werkplaatsen biedt de Rijksakademie nog een aantal andere faciliteiten, zoals diverse projectruimtes, een performancestudio, een keuken en een moestuin.