Rijksakademie

Elektronica

In de elektronica-werkplaats is het mogelijk om elektronische interfaces te maken voor (interactieve) installaties met behulp van sensoren, elektromotoren, mediaspelers en computers. Bij de meeste projecten wordt gebruik gemaakt van Arduino of Raspberry Pi programmeerbare minicomputers. Het is ook mogelijk om een eigen computerprogramma te schrijven met behulp van Max/Msp of Python. Bij het bouwen van elektromechanische installaties en robotica wordt intensief samengewerkt met de metaalwerkplaats en andere werkplaatsen.

Technical specialist

Kees Reedijk

Residency

De Rijksakademie biedt een tweejarig internationaal residency-programma aan zo'n vijftig kunstenaars dat ruimte biedt aan onderzoek, experiment en productie van nieuw werk.

Residents worden ondersteund met een atelier, een werkbudget en een stipendium en kunnen advies inwinnen bij vooraanstaande kunstprofessionals. Daarnaast is er een rijke onderzoeks- en productie-infrastructuur, bestaande uit diverse technische werkplaatsen die worden beheerd door specialisten, een bibliotheek en een historische en hedendaagse kunstcollectie.

Binnen de interdisciplinaire omgeving van de Rijksakademie is er volledige vrijheid in onderzoek en werkwijze.