Over de bibliotheek

De bibliotheek focust op kunst, kunsttheorie en cultuurgerelateerde onderwerpen maar heeft ook secties als literatuur en filosofie. Daarnaast beheert de bibliotheek een bijzondere collectie kunstenaarsboeken.

De gehele collectie van zo'n 45.000 titels, daterend van 1528 tot heden, omvat boeken, tentoonstellingscatalogi, monografieën, tijdschriften en audiovisueel materiaal.

Naast tijdschriften en een leesruimte is in de bibliotheek de 'Reading Room' gevestigd, die plek biedt voor presentaties en bijeenkomsten zoals boekpresentaties en lezingen.

Bibliotheek

Al meer dan 150 jaar maken residents, advisors en het team van de Rijksakademie gebruik van onze bibliotheek en zij hebben een bepalende rol gespeeld bij de opbouw van de collectie. Het resultaat is een kunstenaarsbibliotheek, die in de loop van de laatste halve eeuw een steeds mondialer perspectief heeft gekregen.

De bibliotheek is ook toegankelijk voor publiek. Bezoekers zijn van harte welkom om onderzoek te doen, te lezen, te studeren of beeldmateriaal te bekijken.

Openingstijden:
dinsdag tot en met donderdag, 10:00–17:00 uur

Collectie

De kunstcollectie van de Rijksakademie geeft een overzicht van drie eeuwen kunstonderwijs en kunstpraktijk.

Een groot deel van deze collectie bestaat uit werk van oud-studenten, hoogleraren, directeuren en residents. Het wordt regelmatig gebruikt door kunstenaars en onderzoekers en is op afspraak te bezichtigen. In de online catalogus vind je beschrijvingen en afbeeldingen van de aanwezige collectie.