Voorzitterswisseling Raad van Toezicht Rijksakademie

Na zeven jaar energieke inzet als voorzitter van de Raad van Toezicht van de Rijksakademie heeft Chris Buijink per 5 juli afscheid genomen. Vinod Subramaniam is per die datum de nieuwe voorzitter.

Chris Buijink heeft sinds 2014 op deskundige wijze en met grote inzet de Raad van Toezicht geleid. Hij heeft zijn uitgebreide netwerken ingezet en was met zichtbaar plezier aanwezig bij de vele evenementen van de Rijksakademie. Hij begeleidde tijdens zijn voorzitterschap onder meer de wisseling van algemeen directeur in 2017/2018. Buijink is eind juni met pensioen gegaan na twee termijnen als bestuursvoorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Vinod Subramaniam is vanaf 2019 lid van de Raad van Toezicht van de Rijksakademie. Hij is per 1 september 2021 benoemd tot Rector Magnificus en voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Twente. Momenteel is hij Rector Magnificus en lid van het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Archief