Vacature medewerker Development

Voor ons Development team zoeken we per direct een Medewerker Development voor 32 uur per week.

Over de Rijksakademie van beeldende kunsten

De Rijksakademie is een van de meest gerenommeerde residency-programma’s in de wereld voor hedendaagse beeldende kunstenaars en heeft grote namen voortgebracht, zoals Mondriaan en Appel. ln het tweejarig residency programma werken circa 50 kunstenaars uit de hele wereld onder de meest optimale condities aan onderzoek, experiment en productie van nieuw werk. Het zijn jonge kunstenaars die op een keerpunt staan in hun artistieke carrière en die met intensieve coaching en toegang tot een uitgebreid aanbod aan technische faciliteiten tot nieuwebaanbrekende werken komen.

Waarom werken voor de Rijksakademie?

Werken voor de Rijksakademie betekent onderdeel zijn van een internationale en zeer diverse gemeenschap van collega's en kunstenaars. Het is een dynamische en uitdagende plek – in de voormalige Kavallerie-kazerne aan de Sarphatistraat in Amsterdam – waar ieder teamlid een verschil maakt en waar we staan te springen om jouw organisatie- en communicatietalent. De cultuur is informeel ambitieus en met veel ruimte voor invulling van je eigen ondersteunende takenpakket. Ons werk doen we niet alleen achter het bureau, ook de organisatie van kleine en grote ontvangsten en het verwelkomen van onze supporters vallen onder jouw beheer.

Over het Development team

De Rijksakademie wordt gefinancierd door het Ministerie van OCW. Daarnaast is er financiering vanuit de Gemeente Amsterdam. Het Development team bestaat op dit moment uit drie medewerkers. Het team zorgt door middel van gerichte (inter)nationale fondsenwerving en giften van particulieren voor additionele inkomstenbronnen voor de Rijksakademie.

Het ontwikkelen van relaties in al die verschillende velden, vormt de kern van ons werk. ln onze fondsenwerving zijn de resident kunstenaars belangrijke partners als bemiddelaar en ambassadeur.

Jouw uitdaging

Deze functie draait in grote lijnen om het (co-) schrijven van aanvragen en rapportages voor fondsen; het voorbereiden van overeenkomsten en het opstellen van portfolio’s. Daarnaast zal je als teamlid Development ook assisteren en aanwezig zijn bij evenementen en ontvangsten van de Rijksakademie.

Jouw werkzaamheden

 • Het bewaken van de afspraken voortkomend uit de overeenkomsten en het bijhouden van de administratie m.b.t. fellowships en programma’s;
 • Het zoeken en vinden van potentiële fondsen en subsidienten, in Nederland en in het buitenland;
 • Het verrichten van prospect research en fondsenmogelijkheden en het ontsluiten van relevante informatie;
 • Het bijhouden van het relatiebeheersysteem (Perfect View) en het exporteren en bewerken van lijsten voor verschillende doeleinden.

Jouw competenties

 • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding, aangevuld met tenminste 3 jaar relevante werkervaring;
 • Uitstekende schrijfvaardigheid in zowel het Nederlands als in het Engels;
 • Kwaliteitsgerichte, gestructureerde en accurate manier van werken;
 • Proactieve, nieuwsgierige en onderzoekende houding;
 • Resultaat- en oplossingsgericht;
 • Zelfstandig en gedisciplineerd kunnen werken.

  Solliciteren

  Enthousiast geworden over deze veelzijdige en uitdagende baan in ons team? Stuur vóór 16 november je cv samen met een motivatiebrief van maximaal 1 A4 naar sollicitatie@rijksakademie.nl. De eerste gesprekken staan gepland op donderdag 23 november.

  Je komt in dienst van de Stichting Trustfonds Rijksakademie, de steunstichting van de Rijksakademie. Wij bieden in eerste instantie een contract voor twaalf maanden. Salariëring op basis van schaal 7 of 8 van de Museum CAO, afhankelijk van leeftijd en ervaring. Neem bij vragen gerust contact op met María Virto Marcilla, waarnemend Directeur Strategie en Development, via maria.virto.marcilla@rijksakademie.nl.
 • Archief