Job Opening

Facilitator Residency

Per 1 augustus zijn we op zoek naar een Facilitator Residency (0,89 fte, 32 uur).

Text in Dutch only

De Rijksakademie investeert al meer dan 150 jaar in artistieke ontwikkeling. Ons internationale residency-programma biedt een multidisciplinaire groep van 50 kunstenaars twee jaar tijd, ruimte en middelen om eigen werk te ontwikkelen en nieuwe gebieden te verkennen, binnen en buiten het kunstveld. Kunstenaars worden ondersteund met een studio en een stipendium en hebben toegang tot technische werkplaatsen en specialisten, dialoog met vooraanstaande kunstprofessionals (advisors), een uitgebreide bibliotheek en een historische collectie. De diversiteit van het programma creëert een unieke omgeving voor uitwisseling van kunst, kennis en denken en draagt daarmee bij aan de blijvende en zichtbare aanwezigheid van internationale creatieve professionals in Amsterdam.

Werken voor de Rijksakademie betekent onderdeel zijn van een toonaangevende, internationale en zeer diverse gemeenschap van collega’s en kunstenaars. Het is een dynamische en uitdagende plek in de voormalige Kavallerie-kazerne aan de Sarphatistraat in Amsterdam, met een team van 30 vaste medewerkers en verschillende freelancers.

Over deze functie

De afdeling Residency is verantwoordelijk voor de uitvoering van de kerntaak van de Rijksakademie: het faciliteren van verdere artistieke ontwikkeling en van kunst & kunstenaarschap. Dit proces vindt plaats door middel van artistieke, theoretische en technische coaching en faciliteiten:

• Artistieke coaching door gerenommeerde (inter-) nationale kunstenaars (advisors en guest-advisors) tijdens atelierbezoeken;

• Theoretische coaching door advisors en guest-advisors middels atelierbezoeken en lezingen en door toegang tot de bibliotheek en historische en hedendaagse collectie;

• Technisch advies en begeleiding door technisch specialisten in de werkplaatsen op de Rijksakademie.

Het Residency proces wordt georganiseerd door het hoofd Residency, de manager Residency, de coördinator Residency & Programme en de facilitator Residency.

De facilitator Residency biedt brede ondersteuning aan de coördinator Residency & Programme bij de organisatie van de artistieke coaching/begeleiding, het programma van activiteiten en diverse praktische zaken en werkt veel samen met de andere teamleden Residency en overige collega’s.

De facilitator Residency rapporteert aan de coördinator Residency & Programme.

Wie zoeken wij?

Deze vacature vraagt om iemand met kennis van de kunstenaarspraktijk en van het brede veld van hedendaagse kunst. Jouw takenpakket omvat het ondersteunen van de coördinator Residency & Programme bij de uitvoering van de kerntaken, zoals:

• plannen, organiseren en communiceren van residency activiteiten zoals atelierbezoeken, lezingen, presentaties, seminars, ontvangsten en rondleidingen, excursies, gebruik van projectruimten, de jaarlijkse selectieprocedure en Open Studios;

• het regelen van de benodigde faciliteiten voor de advisors: hotels en reizen;

• hospitality binnen de residency;

• administratieve werkzaamheden zoals het verzamelen van Residency activiteiten voor het jaarverslag, het maken van overzichten en interne documenten t.b.v. de start van het residency jaar;

• dienstverlening en informatievoorziening, zowel intern als extern;

• samenwerking met het Residency team: het hoofd Residency, de manager Residency, de technisch specialisten, de specialisten Bibliotheek en Social Practice, de coördinator Bureau Alumni, de project coördinator en de coördinator publieksprogramma.

Wie ben jij?

Je houdt van hard werken in een dynamische, internationale en continu veranderende omgeving. Een dienstverlenende rol waarin je veel kunt leren over het werken met opkomende internationale kunstenaars en over het werken in een ambitieuze culturele organisatie, past goed bij je op dit moment in je loopbaan.

Functie-eisen/profiel/ervaring:

• HBO/Universitair werk- en denkniveau;

• affiniteit met en ervaring in samenwerking met (inter-)nationale professionele kunstenaars;

• in staat en bereid om nauw samen te werken in een zich continue ontwikkelende organisatie en daar een actieve bijdrage aan te leveren;

• een volwaardige en sensitieve gesprekspartner voor een zeer diverse groep residents, advisors en collega’s;

• een uitstekend gevoel voor verhoudingen;

• praktisch-empathisch, verbinder, teamplayer, zorgvuldig;

• uitstekende schriftelijke en mondelinge sociale vaardigheden;

• goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;

• bereid en in staat om af en toe buiten kantooruren te werken/flexibel beschikbaar;

• accepteert en respecteert de residents en collega’s, rekening houdend met persoonsgebonden of cultuurgebonden verschillen.

Functiegroep Salaris in schaal 7 volgens de Museum CAO.

Wat hebben wij je te bieden?

Een junior functie in een inspirerende werkomgeving in een internationaal gerenommeerde organisatie waarbij jij invulling geeft aan de rol van facilitator in het Residency team.

Onze cultuur is informeel, ambitieus en geeft ruimte voor jouw eigen professionele ideeën en voorkeuren. We zoeken iemand die deze rol voor 32 uur per week succesvol kan invullen. In eerste instantie bieden wij een arbeidscontract voor 12 maanden, met vooruitzicht op een vaste aanstelling. Het bruto voltijd maandsalaris ligt in schaal 7; dat wil zeggen tussen EUR 2774 en EUR 3448 bruto per maand op basis van 36 uur per week. Daarbij mag je ook rekenen op een goede pensioenregeling, een eindejaarsuitkering (3,4%) en vakantietoeslag (8%). De Rijksakademie is aangesloten bij de Museum CAO en biedt de daarbij behorende arbeidsvoorwaarden.

Bij de Rijksakademie vinden we gelijkwaardigheid belangrijk en streven we naar een divers team met mensen met uiteenlopende achtergrond, opleiding, afkomst en geaardheid. We kiezen daarom ook graag voor een kandidaat die de meerstemmigheid binnen ons team versterkt.

Solliciteren?

Ben je enthousiast over deze vacature en herken je jezelf in wie wij zoeken? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Stuur je sollicitatiebrief met cv naar sollicitatie@rijksakademie.nl. De deadline is maandag 3 juli 2023 om 10:00 uur. Mocht je worden uitgenodigd voor een kennismaking met de sollicitatiecommissie, noteer dan alvast de momenten voor de twee interviewrondes: eerste ronde 10 en 11 juli en tweede ronde 14 juli.

Voor vragen kun je contact opnemen via residency@rijksakademie.nl

Archief