Nalaten

Wanneer groot talent niet de essentiële steun en aanmoediging krijgt die het nodig heeft om tot bloei te komen, gaat een belangrijk deel van ons toekomstig cultureel erfgoed verloren. Zou Berlage Berlage zijn geworden zonder zijn verblijf aan de Rijksakademie? Of Mondriaan, Constant, en Karel Appel? Elk van hen kreeg op de Rijksakademie de kans om hun artistieke talenten te ontwikkelen.

Je kunt nu een blijvende bijdrage doen om ervoor te zorgen dat de Rijksakademie haar belangrijke werk kan voortzetten, ongeacht wat de toekomst brengt. Dit kun je doen door middel van een legaat, erfenis of een Fonds op Naam.

Wil je meer weten over nalaten aan de Rijksakademie, neem dan contact op met María Virto Marcilla.

Support

Zou Mondriaan dezelfde kunstenaar geworden zijn zonder zijn verblijf aan de Rijksakademie? Of Berlage, Breitner en Appel? Al meer dan 150 jaar speelt de Rijksakademie een essentiële rol in de carrièreontwikkeling van kunstenaars die, tot de dag van vandaag, onze levens en samenleving verrijken. Steun samen met ons een nieuwe generatie kunstenaars, en draag zo bij aan het erfgoed van de toekomst.

Elke bijdrage maakt een verschil. Je kunt een bedrag doneren dat bij jou past, of je aansluiten bij onze Vriendenkring en zo een meer structurele bijdrage leveren. Een andere mogelijkheid is het rechtstreeks steunen van een kunstenaar met een Fellowship, of een van onze speciale programma’s of activiteiten. Ook verwelkomen wij testamenten en legaten van harte, en hebben we een speciaal artists for artists initiatief gelanceerd.

Heb je vragen? Stuur een mail naar friends@rijksakademie.nl